Löydä tyylisi - vinkkejä oman tyylin löytämiseen 

Kirjoittaja on 25-vuotias Mikkeliläinen bloggaaja, Suvi. 

Teini-iässä kokeilin kaikki mahdolliset eri tyylisuuntaukset. Yhtenä päivänä päälläni oli minihame ja piikkikorolliset nilkkurit (joilla oli muuten todella vaikea ja tuskaista kävellä), toisena päivänä olin sellainen rento lumilautailija ja joskus taas niin tavis kuin olla ja voi. Vihdoin ja viimein aloin löytää omaa tyyliäni joskus lukioikäisenä, vaikka silloinkin tein edelleen satunnaisesti vääriä heräteostoksia.

Näin lähes 25-vuotiaana voin sanoa löytäneeni oman tavan pukeutua. Pukeudun mielelläni klassisesti ja siististi, panostaen entistä enemmän kestäviin materiaaleihin. Vaikka pidän kauniista vaatteista ja pienistä yksityiskohdista, tykkään myös pukeutua usein rennosti. En käytä enää juuri koskaan korollisia kenkiä, vaikka ne ovatkin todella kauniita ja saavat monet asut näyttämään viimeistellyiltä. En tykkää myöskään pukeutua päästä varpaisiin tiukkoihin vaatteisiin tai käyttää paljoa kirkkaita värejä. Pidän neutraaleista väreistä, joista vaatekaappini sisältö koostuu 90%:sti. Välillä on kiva piristää asua jollakin väripilkulla, joista lemppareitani ovat vaaleanpunainen, punainen ja armeijan vihreä. Neutraaleja värejä ja klassisia vaatekappaleita on kuitenkin helppo yhdistellä vuodesta toiseen melkein minkä tahansa kanssa! Etsiessämme Niklaksen kanssa Kauppakeskus Akselin liikkeistä tyyliimme sopivia vaatteita ja asusteita kiinnitimme ensisijaisesti huomiota vaatteiden mallien lisäksi materiaaleihin ja väreihin. Nykyään sitä kiinnittää huomiota ainoastaan sellaisiin vaatteisiin, joita tietää käyttävänsä vielä vuosienkin päästä. 

Superdryn pehmeä puuvillainen t-paita // BG Mikkeli 

Musta Adidaksen reppu // Top Sport, Merinovillapipo & Sinivalkoraitainen puuvillapaita // Dressmann

 

Me ollaan Niklaksen kanssa monessa asiassa yllättävän samanlaisia ja yksi sellainen asia on pukeutuminen. Rakastetaan nimittäin rentoja ja mukavia vaatteita yli kaiken. Meidät voi bongata kaupingilta ja koulusta kollarit jalassa ja huppari päällä. Välillä on kuitenkin kiva panostaa ja pukeutua vähän siistimmin. Ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä, että vaihdetaan treenihousut farkkuihin, puetaan tuulitakin sijaan nahkatakki ja käytetään lenkkareiden sijaan nahkakenkiä. Tosin tyylikäs voi olla myös vaikka juuri niissä treenivaatteissa! 

Puuvillainen Superdryn pitkähihainen // Brand Gallery, Adidaksen kollarit // Top Sport 

Vesiheinäruukku, musta peltipurkki ja tuikkukuppi // Clas Ohlson 

Myös kodin sisustuksessa suosin samoja asioita kuin pukeutumisenkin saralla. Panostan entistä enemmän laatuun ja pitkäikäisyyteen. En juurikaan tee heräteostoksia ja isompia hankintoja pohdin usein kauankin. Käyttäessä huonekaluissa klassisia värejä ja muotoja, on sisustustakin helppo vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen mukaan eri värisillä tekstiileillä ja kuoseilla. Meiltä löytyy kotonta paljon beigeä, mustaa ja valkoista, mutta myös ripauksena siellä täällä on vihreää, puuta, vanhaa roosaa ja harmaata.

Oma tyyli löytyy vain ja ainoastaan kokeilemalla. Itse hyödynnän paljon Pinterestiä, josta löytyy inspiraatiota pukeutumisesta, sisustukseen ja ruoanlaittoon. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi vaatteissasi.

Miten sinä kuvailisit omaa tyyliäsi? :)